2010-08-19

Fonderingar

En kräftskiva är över och du står med magkatarr, disk och huvudvärk. Men misströsta icke! I skräpskålen och soppåsarna gömmer sig ingrediensen till ännu en magnifik måltid.

Ta skalen från ett gäng kräftor och kasta ner dem i en stekpanna med olivolja. Fräs tillsammans med schalottenlök, vitlök eller vad helst du vill. Skalen ger all sälta du behöver. Häll på lite av skumpan eller det vita vinet som blev över efter gårdagen, och lite vatten, om så behagas. Kanske lite peppar. Låt sjuda.

Sila fonden i en skål. Känn dofterna.

Har du ett par kräftstjärtar kvar? Eller en purjolök, en tomat och en paprika? Fräs vad du vill i lite olja, rör i lite mjöl. Slå på fonden och häll i lite grädde. Servera med pasta och bröd.

Ät gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar