2010-08-21

Årets bästa kräfta

Min vän mats frågade mig vilka kräftor han skulle köpa till en fest han skulle gå på. Han ville känna "avundsjuka blickar" från festdeltagarna när han plockade fram kräftorna, sedan skulle han berätta att alla fick ta för sig, och på så vis bli "skivans kung". Oerhört smart drag. Jag föreslog en billigare sort, speciellt eftersom han förklarade att ingen av besökarna där var av den petigare sorten. Men i annat fall är det mycket som ska räknas in när du ska köpa kräftor, så som pris, smak, och utseende. Alla lika viktiga.

För att göra det enkelt gör jag en lista över de fyra enligt mig bästa kräftköpen just nu. Denna lista ämnar jag uppdatera, om något oväntat skulle inträffa.

1. Amalias svenska signalkräftor
2. Pandalus turkiska färska kräftor
3. Pandalus turkiska frysta kräftor
4. Pandalus spanska jumbokräftor

Jag vill poängtera att jag inte ätit de färska turkiska kräftorna i år. Anledningen till deras höga placering är att jag tidigare år tyckt att de varit fantastiskt fina och goda. Jag vill också framhålla vikten av att koka egen lag som de får dra i sig av ett dygn innan servering. Men köper du Amalias kräftor behöver du faktiskt inte koka egen. Dessa kräftor är kokade i rikligt med dill, och sältan är alldeles lagom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar