2011-07-29

Recept på kräftbuljong

När kräftorna är urätna tar jag skalen och kokar ur varenda droppe smak, och får en helt underbar buljong.

Lika enkelt som genialt.

Det du behöver:
Kräftskal
Vatten

Lägg skalen på en plåt och skjutsa in dem i ugnen, på 200 grader i sådär en kvart. Det torkar ut skalen och du får en skarpare smak. Buljongen blir också mörkare.

Häll i skalen i en kastrull och ös på med vatten tills allt är täckt. Koka ett par timmar. Häll upp, frys in eller använd direkt. Din fisk- eller skaldjurssoppa kommer att slå svärmor med häpnad – jag lovar!

FOTNOT: Om du vill göra en snabbare variant kan du lägga skalen i en stekpanna, i med lite olivolja, lite vilök, lite persilja. Fräs. Häll på vitt vin. Låt puttra en stund. Sila bort skräp. Klart att använda till sås eller soppa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar