2010-10-14

Kontemplation

Hej. Nu har värsta bakfyllan efter sensommarens kräftskivor lagt sig, och golven har äntligen slutat lukta kräftspad. Ölburkarna och spritflaskorna är återvunna och frysen gapar tom. Det är över. Det är höst. Inte ens de dumdristigaste tjuvfiskarna orkar ta sig ut till sjöarna för att nesligt tömma dem på kräftor längre. Det är tid för kontemplation och några månaders vila.

Vi hade kräftskiva. Det var lyckat. Jag bakade ostbröd och gjorde svamptoast och västerbottenpaj. Vi köpte ett paket frysta kräftor, för att dryga ut våra hemfiskade med, och dagen efter hade vi ett tjugotal över. Lyckat var ordet, sa Bull.

Årets vinnare i kategorin godaste kräftor var, inte helt oväntat, våra hemkokta.

Årets stora besvikelse var Ullmos turkiska. Spadet som kräftorna var frysta i hade en rostbrun färg, och luktade ingenting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar