2011-02-13

Den som googlar skall finna

Om jag tittar igenom de sökord som lett internetanvändare till min blogg kan jag se att flera av dem stämmer överens helt eller delvis. Därför vill jag ge svar på de funderingar som många verkar ha angående kräftor.

1. Kan man äta kräftor dagen efter?
Svar: Ja det går utmärkt. Har de legat i lag (givetvis hemkokt) under natten har de dragit i sig extra mycket sälta. Dessutom är de iskalla, och passar ypperligt till förrätt, speciellt eftersom man av någon anledning tenderar att vara bakfull efter en kräftskiva. Eller för all del, gör en pastasås.

2. Finns det kräftor i Mälaren?
Svar: Ja, det torde det göra, men jag har aldrig sett några. Jag vet att det finns, men några stora mängder är det inte. Köp fiskekort någon annanstans!

3. Var får man tag på kräftor i januari/februari?
Svar: Gå till din handlare och kolla frysdisken. Har du tur hittar du ett paket frysta turkiska kräftor till ett bra pris.

4. Mört och kräftpest?
Svar: Om du fiskar mört i en sjö med pest är risken stor att du sprider vidare pesten till en annan sjö, om du agnar med mörten där. Du ska även vara försiktig med dina fiskeredskap, och till och med dina badkläder. Om du ska vara helt riskfri ska du frysa allt emellan användning i olika sjöar. En del säger att det räcker att frysa mörten innan du använder den i en annan sjö, men för att vara på den säkra sidan är det bättre att alltid ta fisk från den sjö där du ska fiska kräftor.

5. Finns det fiskekort till Vällan i Falun?
Svar: Ja till vanligt fiske, dock inte till kräftfiske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar